Wie zijn wij?

BlauwBlauw poppentheater wordt gevormd door Mychel Cornelissen en Judy Bijman, een echtpaar die samen met hun twee kinderen woont in Hoogkarspel. Na een eerste bezoek aan het Internationaal Poppenfestival in Meppel, moest het toch maar van komen…. een eigen poppentheater. Sinds oktober 2018 zijn we een officieel poppentheater. 

In eerste instantie speelde Mychel een aantal verhalen alleen. Sinds dit jaar bedenken en spelen Judy en Mychel ook gezamenlijk verhalen

Mychel is in 1997 afgestudeerd aan de Pabo in Heemstede. Tijdens zijn studie deed hij enige tijd het licht en geluid bij poppentheater de Zilveren Maan te Overveen. Een heel mooie ervaring. Na zijn studie is hij gestart in Bennebroek als leerkracht. Het poppentheater bleef wel kriebelen, maar het kwam er nog niet van. Vanaf 2003 tot dit jaar heeft hij gewerkt met groepen 1/2 op verschillende basisscholen. In de kleutergroepen werd het poppenspel regelmatig gebruikt om de kinderen te enthousiasmeren tijdens de thema’s. Na de terugkomst van Bonaire in 2009 kreeg het poppenspel een belangrijkere plek. En tijdens het Taribush Kuna Festival in 2013 was de eerste echte voorstelling een feit: Wat doet Kobe in die doos? Een voorstelling met een prentenboek als basis.

In de paar weken voor het festival werden grote stukken karton gezocht, dozen verzameld en werden er veel figuren gesneden. Ook de tegenspeler van Kobe, Leopold was van karton

Judy werkt als educatief medewerker bij Bibliotheek Hoorn.
Hiervoor heeft ze gewerkt als leerkracht basisonderwijs op verschillende scholen. Ze heeft vooral veel ervaring op gedaan binnen andere soorten onderwijs, zoals de dovenschool, als leerkracht Nederlands op een internationale basisschool en bij MKD Tamarinde in Hoorn. Ook in haar werk maakt Judy veel gebruik van poppenspel.